Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een rustige variant van de traditionele klassieke massage. Bij deze massage worden rustige, langzame strijkingen en knedingen gebruikt die lichaam en spieren weer doen ontspannen. Bovendien zorgt een ontspannen lichaam ook voor mentale ontspanning en brengt zodoende rust in lichaam en geest.  Deze massage wordt als heel weldadig ervaren. Je ‘moet’ even niks. Alleen de ervaring van het aanraken en de massage op dat moment…

De meeste mensen kiezen voor een ontspanningsmassage omdat ze vaak stress en spanning voelen in hun lichaam, of omdat ze het moeilijk vinden om te ontspannen. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in de voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest weer tot rust.

Ook als men geen klachten heeft, is een ontspanningsmassage heerlijk om te ondergaan. Het is een moment van zorg en aandacht voor jezelf en heeft hierdoor een positief effect op je stemming en gemoedstoestand. Bovendien wordt door deze massage het zelf genezend vermogen van het lichaam bevordert.

Sportmassage

Sportmassage is de verzamelnaam voor de verrichtingen  die de sportmasseur uitvoert om de sporter gezond te krijgen en te houden of betere sportprestaties te laten leveren. Daarnaast kan een sportmassage de sporter  helpen bij het herstel na een sportblessure.
Sportmassage is effectief bij het behandelen van stijve, pijnlijke of vermoeide spieren en bij sportblessures.
Ook uit preventief oogpunt is het goed om de spieren middels een sportmassage soepel en in conditie te houden.

Zowel voor als na een sportieve inspanning kan een sportmassage de spieren en de weefsels weer de juiste benodigde spanning (spiertonus) geven:
vóór het sporten een stimulerende massage en na het sporten een ontspannende (sederende) massage.

Sportmassage kenmerkt zich door een combinatie van strijkingen, knedingen en fricties om zodoende een optimale doorbloeding te krijgen van de diverse weefsels.

Sportmassage wordt toegepast op de gezonde sportman of sportvrouw en op gezond weefsel en is gericht op het voorkomen van stoornissen in het bewegingsapparaat.

Tijdens het intakegesprek met de cliënt wordt besproken waar de focus op komt te liggen tijdens de sportmassage. Ook tips en rek- en strekoefeningen worden meegegeven om zodoende het bewegingsapparaat optimaal in conditie te krijgen en te houden.

Stoelmassage

Een stoelmassage is een ontspannende en activerende drukpuntmassage van de rug, schouders, armen, hoofd en nek en wordt door de kleding heen gegeven. De massage duurt ongeveer 20 minuten en heeft veel baat bij houding- en werk gerelateerde klachten. De massage vindt plaats op een comfortabele stoel waarbij men heerlijk ontspannen voorover zit.

Door de drukpuntmassage wordt de circulatie in het lichaam verbetert en geeft het mentaal een weldadige ontspanning. Na een stoelmassage voel je je verfrist, ontspannen en energieker. Bovendien vermindert het pijn of spanningsklachten als gevolg van een langdurige of eenzijdige werkhouding. Het verbetert je motivatie en vermindert stress op de werkplek!

Stoelmassage wordt veel bij bedrijven gegeven ter preventie van klachten en als extra ondersteuning om zodoende  goed voor het personeel te zorgen.. Het voordeel van stoelmassage is dat het relatief een korte massage is, de kleding niet uit hoeft, en er geen olie wordt gebruikt. De stoelmassage wordt door de werknemer vaak als heel prettig ervaren. Bovendien verkleint stoelmassage de kans op ziekteverzuim onder het personeel.

Massage bij Kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte. De behandelingen met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laten hun sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk. Het kan veel stress, angst, depressieve gevoelens, pijn en slapeloosheid met zich meebrengen. Massage biedt geen genezing, maar ontspant, ondersteund het herstel en kan pijnstillend werken. Uit onderzoekt blijkt dat door massage klachten als angst, misselijkheid, slapeloosheid, depressie, eenzaamheid en stress kunnen verminderen. Kortom, massage verbetert de kwaliteit van leven. Bovendien brengt het mensen met kanker weer in contact met hun lichaam en is de ontspanning stimulerend voor het immuunsysteem.

Als je de diagnose kanker krijgt, kom je direct in het medische circuit terecht en ben je vanaf dat moment een patiënt. Alle aandacht is gericht op de ziekte en niet meer op jou als mens. Aanraking is vaak alleen nog om medische redenen. Door de onzekerheid over het verdere verloop van de ziekte kun je spanning en stress gaan ervaren. Een massage is dan ook een weldaad om te ondergaan.

Ik pas de massage volledig aan je wensen aan en stem deze af op je klachten en conditie. Hierdoor raakt je lichaam niet verder uit balans, maar ontspant. De massage kan tijdens alle fasen van het ziekteproces gegeven worden: voor, tijdens en na de behandelingen en ook in de palliatieve of terminale fase.

Door kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerken kan ik een optimale ontspanningsmassage geven. De massage is een vorm van aanraking zonder een medische reden. Even een moment van aandacht en ontspanning, zonder weer ‘iets’ te moeten.  Een moment van lief zijn voor je zelf, een moment van voor je zelf zorgen. Een moment om naar uit te kijken….