Reiki

Reiki is de Japanse term voor universele (Rei) levensenergie (Ki)
Reiki werkt in op het fysieke lichaam, het emotionele lichaam, het mentale lichaam en het spirituele lichaam. Genezing van lichamelijke kwalen wordt dus door Reiki ondersteund, maar het helpt ook om negatieve gedachtenpatronen te veranderen en emoties los te laten en te verwerken. Veelal zijn de onbewuste en onderdrukte emoties de oorzaak van lichamelijke en psychische klachten. Bovendien draagt reiki bij aan je spirituele groei.

De uitwerking van de reiki energie is bij iedere persoon en bij iedere behandeling weer anders.
De energie komt namelijk altijd daar terecht waar het op dat moment het meest nodig is. Wat men tijdens een behandeling of daarna ervaart, kan variëren van het gewoonweg tot rust komen, het verlichten van pijnen of het loskomen en verwerken van emoties.

Reiki ondersteunt degene die behandeld wordt bij wat op dat moment voor hem of haar belangrijk is, en is daardoor nooit strijdig met andere, al dan niet reguliere behandelwijzen.

De Reiki behandeling

Ik geef Reiki behandelingen via het Usui Systeem van handoplegging. Hierbij leg ik mijn handen op diverse plaatsen van het geklede lichaam. Eerst behandel ik de voorkant van je lichaam en daarna behandel ik de achterkant van je lichaam terwijl je ontspannen op de behandeltafel ligt. Tijdens de behandeling voel ik vaak dingen aan die spelen bij de cliënt. Door dit bespreekbaar te maken en je dit weer te laten voelen en  ervaren kunnen (emotionele) blokkades worden opgeheven. En zo kan er fysiek en mentaal weer ruimte ontstaan zodat de energie weer vrijer door je lichaam gaat stromen. Na de behandeling voel je je daarom vaak lichter, prettiger en energieker. Bovendien heeft de reiki behandeling een positieve invloed op je stemming.  Dit komt omdat de (emotionele) ballast namelijk is verminderd. Een Reiki behandeling is een liefdevol cadeau aan jezelf…!

Voor wie is Reiki

Reiki is geschikt voor iedereen. Het is een zachte en liefdevolle manier om je zelf te stimuleren en te ondersteunen in je eigen groei- en veranderproces.

Reiki cursus 1e Graad

Reiki is ook iets wat je zelf kunt leren! De 1e graads reiki cursus (reiki 1) duurt 4 dagdelen. De cursist ontvangt inwijdingen in energieoverdracht  waardoor bewustzijnsgroei bevorderd wordt. Na het volgen van deze cursus kan je jezelf en anderen een complete Reiki behandeling geven.

Reiki cursus 2e graad

De 2e graads reiki cursus (reiki 2) duurt 2 dagdelen. Hierbij leer je de symbolen waarmee Reiki op afstand gegeven kan worden. Reiki 2 geeft nog meer verdieping in het innerlijk bewustzijnsproces.
De cursussen worden in kleine groepen gegeven.