Klachtgericht massage

Bij deze massage wordt de behandeling specifiek ingezet om bestaande klachten zo spoedig mogelijk te verhelpen. Veel mensen  hebben last van nek-, schouder-, rugklachten en verhoogde spierspanningen. Dit komt vaak mede doordat we veel te druk zijn en min of meer op de automatische piloot leven. Voor even is dit niet erg, maar als dit langere tijd aanhoudt, dan kunnen er langzaamaan klachten ontstaan.

Werk, gezin, relaties, vrienden, sociale verplichtingen etcetera vragen veel van onze belastbaarheid.  We staan continue op ‘aan’. Er moet veel vandaag de dag… Stress- en burn-out gerelateerde klachten liggen hierdoor op de loer.

Ons lichaam en geest vormen één geheel.  Veel van de ontstane klachten worden veroorzaakt doordat we spanningen, pijnen en gevoelens onderdrukken of er geen of weinig aandacht aan schenken. Aanhoudende spanningen kunnen zich uiten op fysiek niveau (bv. verhoogde spierspanning) maar vaak ook op mentaal niveau. (bv. stressvolle gedachten).

Door het tot rust komen op de massagetafel en een combinatie van massage technieken, wordt het evenwicht hersteld en wordt er weer meer ontspanning ervaren op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Men wordt zich weer bewuster van het lichaam, het denken wordt rustiger, men kan weer beter voelen en de energie kan weer meer gaan stromen. Kortom er is weer meer balans tussen lichaam en geest.

Tijdens deze massage gebruik ik handgrepen gericht op de spieren afgewisseld met bindweefseltechnieken, triggerpoints en haptonomische oefeningen zodat je weer meer voeling krijgt met je eigen lichaam. Ook word je je bewuster van wat er op dat moment voelbaar is. Door te erkennen, accepteren en te voelen wat zich op de massagetafel aandient, wordt er een start gemaakt met het loslaten van spanningen. Hierdoor kan de balans tussen lichaam en geest weer hersteld gaan worden.

Deze massage helpt o.a. bij de volgende klachten:

  • pijnlijke en stijve spieren
  • nek-, rug- en schouderklachten
  • alle soorten rugpijn
  • mentale overbelasting
  • spanning, stress en burn-out gerelateerde klachten