Wandel Coaching

Wandelcoaching is een vorm van coaching waarbij je wandelt door de natuur en regelmatig de natuur ingezet wordt in het coachgesprek. Wandelen is een ontspannen en prettige manier om in gesprek te raken. Je bent namelijk lekker buiten en in beweging. Het ervaren van de natuur en de ruimte buiten werkt stress verlagend en maakt het daardoor makkelijker om vragen of problemen bespreekbaar te maken. Het voelt buiten namelijk informeler en vrijer om te doen. Door te wandelen door de natuur komen gedachten en gevoelens sneller in beweging. Je neemt makkelijker afstand van je dagelijkse handelen en je vaste patronen en je kunt dingen gemakkelijker loslaten. Wandelen door de natuur is een mooie manier om je bewuster te worden van wat er speelt bij jou.
Tijdens de wandeling zijn er momenten voor o.a. (meditatie-)oefeningen en opstellingsoefeningen. Daarnaast gebruik ik natuurlijke symbolen en metaforen uit de natuur om tot de essentie van jouw vraag of probleem te komen. De natuur weerspiegelt wat in ons leeft omdat we onderdeel zijn van de natuur. En dit werkt zeer verhelderend en geeft krachtige en mooie inzichten, zodat je hiermee weer in beweging kunt komen en verder kunt op je levenspad….

Mindful Coachen

Mindful Coachen is een krachtige en authentieke manier van coachen en heeft zijn basis in Mindfulness. Het is een vorm van aandachtige coaching van de Coachee die open, vriendelijk en niet oordelend is. Bij deze vorm van coaching wordt gebruik gemaakt van kennis uit de westerse neurowetenschappen en de boeddhistische psychologie, die de basis vormt voor Mindfulness. Door je bewust te worden van wat er NU in dit moment is, schep je ruimte voor verandering. Door te erkennen en accepteren wat je denkt, voelt en fysiek ervaart, kom je tot bewustzijn. Van hieruit kan je stapjes zetten richting een nieuwe versie van jezelf. Stap voor stap op jouw tempo.
Mindful Coachen kan je helpen bij o.a. de volgende doelen:
– het vergroten van je zelfvertrouwen
– het overwinnen van faalangst en onzekerheid
– het beter leren omgaan met werkdruk en stress
– het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden
– het weer zinvol richting geven in je prive- of werk situatie.