Reiki
Reiki is de Japanse term voor universele (Rei) levensenergie (Ki)
Het is de energie die zorgt voor groei en genezing van alles wat leeft. Het is een voedende energie voor mensen, dieren en planten.
De japanner Dr. Mikao Usui (eind 18e eeuw) kreeg tijdens een meditatie een vorm van behandelen door die toegankelijk is voor iedereen.
Hij gaf Reiki aan mensen die bereid waren de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen.

Reiki werkt zowel op het lichaam als op de geest.
Niet alleen de genezing van lichamelijke kwalen wordt door Reiki gesteund, maar het helpt ook om negatieve gedachten patronen en emoties los te laten en te verwerken.
Je hoeft niet “ziek” te zijn om voor behandeling in aanmerking te komen. Juist de onderbewuste en vaak onderdrukte psychische drempels en blokkades zijn vaak de oorzaak van lichamelijke of psychische klachten.

De uitwerking van de energie is daardoor bij ieder individu en bij iedere behandeling weer anders.
De energie komt namelijk altijd daar terecht waar je haar op dat moment nodig hebt.
Dit kan variëren van het gewoonweg tot rust komen, het verlichten van pijnen of het losmaken en/of verwerken van emotionele problemen.
Reiki ondersteunt degene die behandeld wordt bij wat op dat moment voor hem of haar belangrijk is, en is daardoor nooit strijdig met andere, al dan niet reguliere behandelwijzen.

De behandeling
Reiki wordt doorgegeven via het Usui Systeem van handoplegging. Hierbij worden de handen op diverse plaatsen van het geklede lichaam gelegd; te beginnen bij het hoofd en eindigend bij de voeten terwijl men ontspannen op de behandeltafel ligt.

Voor wie is Reiki
Reiki is geschikt voor iedereen. Het is een zachte en liefdevolle manier om jezelf te stimuleren en te ondersteunen in je eigen groeiproces.

Reiki cursus 1e Graad

Reiki kan iedereen leren. De 1e graads reiki cursus (reiki 1) duurt 4 dagdelen. De cursist ontvangt inwijdingen in energie waardoor bewustzijnsgroei bevorderd wordt. Na het volgen van deze cursus kan men zichzelf of anderen een complete Reiki behandeling geven.

Reiki cursus 2e graad

De 2e graads reiki cursus (reiki 2) duurt 2 dagdelen. Hierbij leert men de symbolen waarmee men Reiki op afstand kan geven. Reiki 2 geeft nog meer verdieping in het innerlijk bewustzijnproces.
De cursussen worden in kleine groepen gegeven

 

Quantum Touch
Quantum touch is een eenvoudige en doeltreffende methode waarbij door middel van ademhalings
en lichaamsbewustzijn technieken je energieniveau wordt vergroot. Deze energie wordt ook wel prana, chi of ki genoemd.
Door het beoefenen van deze technieken wordt er bewust een sterk trillingsveld gecreëerd onder of tussen de handen van de therapeut.
Door nu de handen op de te behandelen plek te leggen, wordt het zelfgenezende vermogen van de cliënt in werking gezet, daar waar het lichaam het nodig heeft. De cliënt zal zich op natuurlijke wijze aanpassen aan deze hoge trilling en deze genezende energie ook echt voelen.

Quantum-Touch is een heel goede methode om:
snel en diepgaand pijn te verminderen (bv. rugpijn of migraine)
ontstekingen sneller te laten genezen
botten en wervels weer in hun oorspronkelijke juiste stand te laten komen
emotioneel en psychisch weer in balans te komen.
helingsprocessen van het lichaam te versnellen