Holistische massage
Bij een holistische massage is de massage niet alleen op het lichaam gericht,maar ook op geestelijke ontspanning. Het Griekse woord holos betekent ‘volkomen’.
De massage is daarom gericht op de gehele mens.

Lichaam en geest vormen één geheel. Veel van onze spanningen worden veroorzaakt doordat we gevoelens onderdrukken of er geen aandacht aan schenken.
Klachten uiten zich daarom zowel op lichamelijk niveau (bv. stijve spieren) als op geestelijk niveau (bv. stressvolle gedachten).

Tijdens de massage worden handgrepen gericht op de spieren afgewisseld met energetische strijkingen en lichte aanrakingen waardoor men het lichaam weer beter gaat voelen en ervaren.

Door een combinatie van technieken wordt het evenwicht hersteld en wordt er ontspanning ervaren op zowel lichamelijk als geestelijk niveau.
Het denken wordt rustiger, men kan weer beter voelen en de energie kan weer vrijer door het lichaam stromen. Er is weer contact tussen lichaam en geest.

Ontspanningsmassage
Ook als men geen klachten heeft, is een massage heerlijk om te ondergaan.
Even een moment van rust en ontspanning.
Even geen dingen moeten, alleen de aandacht voor jezelf tijdens de massage.
Door middel van langzame strijkingen worden de spieren en weefsels weer soepel gemaakt, en ontstaat er langzaam rust en ontspanning.

Sportmassage
Sportmassage is de verzamelnaam voor de activiteiten die de sportmasseur uitvoert om de sporter/sportster gezond te krijgen en te houden.
Sportmassage is effectief bij het behandelen van blessures of stijve spieren.
Ook uit preventief oogpunt is het goed om de spieren middels een sportmassage soepel te houden.

Zowel voor als na een sportieve inspanning kan een sportmassage de spieren en de weefsels weer de juiste benodigde spanning geven: vóór het sporten een stimulerende massage en na het sporten een ontspannende (sederende) massage.
Sportmassage kenmerkt zich door een combinatie van strijkingen en knedingen om zodoende een optimale doorbloeding te krijgen van de weefsels.

Sportmassage wordt toegepast op de gezonde sportman/sportvrouw en op gezond weefsel en is gericht op het voorkomen van stoornissen in het bewegingsapparaat.
Het functieonderzoek van de huid en de spieren bepaald de aard van de massage.
Een functieonderzoek bestaat uit (anamnese, inspectie en palpatie – aftasten van huid en spieren).